Dijous, 2 de febrer de 2023 - Edició 1652
La República

Valtònyc participa en la Diada de Mallorca amb un reivindicatiu discurs des de l’exili

El raper mallorquí destrossa el feixista Jorge Campos: “La teva mania persecutòria contra l’independentisme i el moviment d’esquerres han provocat que avui Europa sàpiga el que passa a Espanya”

Redacció 31/12/2022
El raper mallorquí Josep Miquel Arenas, àlies Valtònyc, arriba al Tribunal d'Apel·lació de Gant que decideix sobre la seva extradició, a Bèlgica el 23 de novembre del 2021

Valtònyc no podia faltar a la Diada de Mallorca. Malgrat que la persecució de l’Estat espanyol l’obliga a fer-ho des de l’exili i telemàticament, Josep Miquel Arenas ha llençat un esperançador missatge. De fet, el seu retorn ha estat la principal reivindicació de la manifestació de l’esquerra independentista celebrada aquest divendres a Palma.

Al vídeo publicat per dBalears, Valtònyc ha repassat les fites aconseguides durant aquests deu anys en el punt de mira de la repressió espanyola, tot rememorant el ridícul dels cossos policial i la seva exitosa fugida cap a Bèlgica, on fa cinc anys que hi viu exiliat. Així mateix, treu pit d’haver canviat el Codi Penal belga emprant de “model” el “totalitari” Estat espanyol, al qual compara amb països com Turquia, Xina o el Marroc, pel que fa a la manca de llibertat d’expressió. En aquest sentit, ha recordat que Pablo Hasél continua empresonat.

“Agraïment” a l’espanyolisme balear

També ha dedicat un irònic agraïment a Jorge Campos, president de Vox a les Illes Balears. “Si avui dia tot això que passa a Espanya és conegut al món és gràcies a Jorge Campos”, avisa amb sorna. “La teva mania persecutòria contra l’independentisme i el moviment d’esquerres han provocat que avui Europa sàpiga el que passa a Espanya, que Bèlgica sigui un lloc millor i que cinc tribunals europeus hagin llençat sentències contra Espanya pel meu cas”, resumeix.

Igualment, ha recordat que gràcies a l’expresident de les Illes Balears José Ramón Bauzá, Mallorca va convertir-se amb “model de lluita per la llengua catalana” amb la marea verda contra el TIL i li desitja a Campos un final polític similar, conseqüència d’un “desbordament democràtic” contra el feixisme que promou.

A la presidenta Francina Armengol també li ha dedicat unes paraules. “Espero no haver d’esperar 80 anys per a rebre un reconeixement del Govern com a exiliat i represaliat polític que soc i que jo la meva família el puguem veure en vida”, expressa, tot remarcant que “encara som a temps” de fer-lo tornar a Mallorca. Finalment, agraeix el suport de la gent que surt al carrer i acaba amb una reivindicació: “Gràcies per mobilitzar-vos, per ser aquí per uns països catalans lliures i que aviat ho puguem celebrar junts. Visqui Mallorca i visqui la terra!”