Edició 2191

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de juliol del 2024
Edició 2191

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de juliol del 2024

Torna ‘Viure a les Illes Balears’, la publicació de vocabulari català en imatges per a persones que no coneixen la llengua

|

- Publicitat -

‘Viure a les Illes Balears’ és una publicació creada originalment l’any 2001 de la mà del Consorci per al Foment de la Llengua Catalana, actualment anomenat Institut d’Estudis Baleàrics. Avui, aquesta última institució juntament amb la Direcció General de Política Lingüística, han anunciat la reedició de la publicació.

Publicitat

D’aquesta manera, les persones nouvingudes a les Illes Balears i que encara no saben parlar català tornaran a comptar amb aquest recurs de vocabulari en imatges que escenifica situacions comunicatives habituals de la vida quotidiana. Així, aquells que aprenguin els nous mots tindran més facilitats per comunicar-se en català en el seu dia a dia.

La nova versió presenta diverses actualitzacions de contingut i s’ha traduït a diverses llengües, com l’alemany, l’anglès, l’àrab, el castellà, el francès, l’italià, el portuguès i el romanès. El vocabulari es presenta classificat per àrees temàtiques generals i habituals del dia a dia de les persones, amb l’objectiu de donar a conèixer la realitat social, cultural i lingüística de les Illes Balears als nous residents.

La tirada de 15.000 exemplars que s’han produït es distribuiran per centres educatius, ajuntaments, consells insulars, entitats socials i organismes que fan acollida lingüística. També es pot sol·licitar aquest material enviant un missatge a l’adreça electrònica foment@dgpoling.caib.es. D’aquesta manera, s’espera que la publicació sigui el màxim d’accessible i arribi a el major nombre possible de persones que arriben a les Illes.

Et pot interessar  Nou embat del TSJC contra la immersió: suspèn el decret de règim lingüístic que blinda el català com a vehicular
Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut