Dimarts, 19 de gener de 2021 - Edició 908
La República

Podemos dóna suport al Consell d’Eivissa per suprimir el requisit del català a l’administració

L’esquerra espanyola “progressista” queda retratada a les Balears: més nacionalistes espanyols que Vox

Redacció
Redacció 19/07/2020

L’esquerra espanyola “progressista” ha quedat retratada a les Balears demostrant que són més nacionalistes espanyols que el partit ultra i radical Vox.

Resulta que el Consell d’Eivissa instarà el Govern balear que modifiqui les condicions en la contractació pública perquè el català deixi de ser un requisit i passi a ser mèrit a l’hora de seleccionar personal per a les administracions insulars, segons publica dBalears.

El més cridaner de tot plegat és que aquesta proposta ha tingut el suport dels dos membres de Unidas Podemos i la consellera no adscrita, Marta Díaz, i només va rebre el rebuig del PSOE.

El vicepresident segon i representant del partit polític Ciudadanos en l’equip de govern, Javier Torres, va subratllar en la seva proposta que “és una equivocació que el català sigui requisit i no un mèrit, més encara en una època de crisi com aquesta”. Torres va incidir que l’Administració necessita facilitats en els procediments de contractació davant “la falta de professionals qualificats que pateix l’illa”.

Les pressions ho converteixen en “un error”

Les pressions, les crítiques i els retrets han fet que, de cop i per sorpresa, Podemos ha hagut de demanar disculpes i titllar la votació “d’un error”. O una de dos, o és mentida i van votar a consciència o els seus dos representants no saben llegir.

 

Relacionats