Dimecres, 29 de juny de 2022 - Edició 1434
La República

MÉS censura la negligència del govern espanyol i demana la intervenció de Madrid per protegir la salut de la resta de territoris

Josep Ferrà: “Si no actuen seran còmplices”

Redacció 28/09/2020

El portaveu adjunt de MÉS per Mallorca al parlament, Josep Ferrà, ha reprovat avui la “negligent actuació” del govern espanyol per combatre la COVID-19 a la Comunitat de Madrid “posant en risc la salut de la resta de territoris”. Segons Ferrà, la inacció de l’executiu de Pedro Sánchez només respon a “un tacticisme polític” i “és insostenible”. En aquest sentit ha censurat el que considera com una “negligència greu” i ha exigit actuar. “L’Estat disposa dels mitjans i instruments per poder actuar. Si no ho fan seran còmplices”, ha dit el diputat ecosobiranista.

 

En aquest context, Josep Ferrà ha demanat “quantes vides valen un referèndum?” en al·lusió a l’aplicació de l’article 155 a Catalunya. “Si en el passat es vas intervenir ens demanam perquè ara no ha fan després de diferents episodis desafiants per part de Madrid”. Ferrà també ha defensat que “només des de solucions coordinades i cooperades podrem superar la COVID”.

 

Durant l’habitual roda de premsa dels dilluns, Josep Ferra també ha avançat la compareixença davant la comissió de Medi Ambient i Ordenació Territorial de la Plataforma contra l’Ampliació de l’Aeroport de Palma tal d’explicar el seu punt de vista i posicionament respecte a aquests projectes. La compareixença serà a petició de MÉS. “Amb la plataforma compartit molts aspectes i volem que amb la seva presència el debat arribi més enllà del Parlament”.