Divendres, 24 de març de 2023 - Edició 1702
La República

Mauri afirma que la frase ‘Ho tornarem a fer’ no és cap amenaça: “Qualsevol demòcrata hauria d’estar-hi d’acord”

El vicepresident d’Òmnium presenta el llibre de Cuixart a Mallorca on assegura que “s’ha viscut com a pròpia” la “repressió” que ha patit Catalunya

Redacció 08/08/2019
Pla obert de la taula rodona amb el vicepresident d'Òmnium, Marcel Mauri, el president de l'Obra Cultural Balear, Josep de Lluís i la periodsita Maria Llull, el 8 d'agost del 2019 (Horitzontal)

El vicepresident d’Òmnium Cultural, Marcel Mauri, ha assegurat aquest dijous que l’afirmació “Ho tornarem a fer” que el president de l’entitat, Jordi Cuixart, va pronunciar davant del Tribunal Suprem en el judici per l’1-O no és “cap amenaça”. “Al contrari”, diu, “qualsevol demòcrata hauria d’estar d’acord que si un dret és condemnat, tenim l’obligació com a ciutadans de tornar a exercir-lo”. Mauri ha atès els mitjans a Palma Mallorca després de presentar el llibre escrit per Cuixart des de la presó i que que porta per títol aquesta mateixa frase. El vicepresident d’Òmnium ha assegurat que l’entitat cultural ha volgut presentar-hi el llibre de Cuixart perquè les Illes Balears ha viscut com a “pròpia” la “repressió viscuda a Catalunya

En aquests dos anys d’empresonament preventiu del seu president, diu Mauri, han notat “la solidaritat intensa” del poble mallorquí. “És en aquests moments on es demostra la solidaritat”, ha dit.

 

El vicepresident de l’entitat ha descrit el text de Cuixart com un “al·legat a favor de la llibertat” i una crida a respondre a la sentència de l’1-O “massivament”, des de la no-violència però amb contundència.