Edició 1781

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 11 de juny del 2023
Edició 1781

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 11 de juny del 2023

L’esquerra independentista de Palma porta a judici les agressions feixistes durant un acte d’Arran el 2018

|

- Publicitat -

Alerta Solidària i Arran porten a judici els protagonistes de l’atac feixista durant l’acte de 2018 amb motiu de la Diada de Mallorca i en commemoració dels 15 anys de l’Assemblea Juvenil Independentista de Palma. Com ha anunciat l’entitat antirepressiva en un comunicat, el judici tindrà lloc dia 24 d’abril.

Publicitat

Aquell dia 8 persones van patir agressions per part d’un grup de neonazis; alguns requerint, fins i tot, trasllat a l’hospital. “La gent que era a la plaça va aconseguir fer-los fora, davant la passivitat de la Policia Local de Palma que va actuar massa tard”, exposen.

Alerta Solidària i Arran van denunciar l’atac del 2018, que malauradament no era el primer que patia l’esquerra independentista de Mallorca. En aquest sentit, les organitzacions recorden que el Casal Popular Voltor Negre ja havia rebut pintades dels ultres com “PP Mayoría Absoluta, Viva el Rey, Viva España, Viva Rajoy”, “Estáis muertos” o “Hijos de puta arrodillaros ante España y besad la bandera española”.

També destaquen l’atac del 2014 en què una dotzena de neonazis van rebentar les vidrieres de la porta i van llençar cadires a les persones que es trobaven reunides a l’interior. Una acció que va quedar impune per la manca de voluntat de la justícia espanyola a l’hora d’investigar els fets.

Tanmateix, avisen que no abandonaran la lluita antifeixista davant els intents de l’extrema dreta de silenciar-los amb violència i boicots. “Seguim alçades, denunciant que el feixisme continua ben present a Palma”, avisen, tot celebrant que hi hagi data de judici per l’atac a l’acte d’Arran.

Et pot interessar  Un independentista víctima d'una agressió feixista s'enfronta a 4 anys de presó i a una desproporcionada sanció econòmica
Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió