Dilluns, 5 de desembre de 2022 - Edició 1593
La República

Les Balears i l’Estat signen el traspàs de Costes

Un acord històric que suposa el traspàs de competències més important des d’Educació i Sanitat

Carme Garau 18/11/2022
Francina Armengol i Isabel Rodríguez signant el traspàs de Costes. Font: IB3

Les Illes Balears i Madrid han firmat el traspàs de la competència de Costes i Litoral aquest divendres. Una recepció que ha suposat un increment del 10% al pressupost de la Direcció General de Territori i Paisatge de la Conselleria de Medi Ambient, fins als 2,1 milions.

La presidenta del Govern, Francina Armengol, ha celebrat aquest “acord històric” i ha fet valdre la importància d’una reivindicació que ve de lluny: “Fa realitat el traspàs més important des d’Educació i Sanitat”. En un fil a Twitter, la líder socialista ha assegurat que “ningú coneix Balears com Balears” i ha remarcat que el traspàs reforça l’autogovern. Així mateix, ha agraït el compromís a la ministra de Política Territorial, Isabel Rodríguez.

“Amb la gestió i ordenació del litoral passarem d’una forma de fer opaca i llunyana, pensada a Madrid, a decidir nosaltres”, ha reivindicat el senador per MÉS per Mallorca, Vicenç Vidal, que va condicionar el seu vot favorable dels pressupostos. Des de MÉS han recordat que la recepció de competències no hauria estat possible sense la seva determinació.