Edició 2043

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 28 de febrer del 2024
Edició 2043

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 28 de febrer del 2024

Les Balears i l’Estat signen el traspàs de Costes

|

- Publicitat -

Les Illes Balears i Madrid han firmat el traspàs de la competència de Costes i Litoral aquest divendres. Una recepció que ha suposat un increment del 10% al pressupost de la Direcció General de Territori i Paisatge de la Conselleria de Medi Ambient, fins als 2,1 milions.

La presidenta del Govern, Francina Armengol, ha celebrat aquest “acord històric” i ha fet valdre la importància d’una reivindicació que ve de lluny: “Fa realitat el traspàs més important des d’Educació i Sanitat”. En un fil a Twitter, la líder socialista ha assegurat que “ningú coneix Balears com Balears” i ha remarcat que el traspàs reforça l’autogovern. Així mateix, ha agraït el compromís a la ministra de Política Territorial, Isabel Rodríguez.

Publicitat

“Amb la gestió i ordenació del litoral passarem d’una forma de fer opaca i llunyana, pensada a Madrid, a decidir nosaltres”, ha reivindicat el senador per MÉS per Mallorca, Vicenç Vidal, que va condicionar el seu vot favorable dels pressupostos. Des de MÉS han recordat que la recepció de competències no hauria estat possible sense la seva determinació.

Et pot interessar  PP i Vox avancen en el genocidi lingüístic a les Balears: imposen d'amagat el castellà en totes les comunicacions oficials
Publicitat

Opinió

Més llegides

Minut a Minut