Dimecres, 27 de gener de 2021 - Edició 916
La República

Les Balears exigiran un PCR als que arribin des de la Península a fer turisme

Els turistes hauran d’entrar amb una prova negativa feta 72 hores abans d’arribar a les illes

Redacció
Redacció 11/12/2020

El Govern de les Illes Balears exigirà proves diagnòstiques de Covid-19 a tots aquells viatgers procedents de la Península que v vulguin fer turisme a l’Arxipèlag. Una mesura que començarà a ser efectiva des del pròxim 20 de desembre, segons ha anunciat la presidenta balear, la socialista Francina Armengol, després d’una reunió amb el president canari, Ángel Víctor Torres.

Les illes, doncs, distingiran entre residents, turistes i els que viatgen per un motiu justificat. Els turistes, per exemple, hauran d’entrar amb tests PCR negatiu fet 72 hores abans d’arribar a les illes. No disposar d’aquesta prova serà motiu de sanció.

No obstant això, els ciutadans que arribin per un motiu justificat hauran de presentar una declaració responsable. En cas d’haver estat més de 72 hores fora de les Balears han de presentar únicament una prova d’antígens o, per contra, sotmetre’s a una quarantena.

En el cas dels residents de Balears se’ls ofereix fer-se una PCR en origen, que serà gratuïta, ha informat Armengol aquest divendres. Una altra opció per als residents és fer-se la prova al port o aeroport de les Balears, on es faria una prova d’antígens. Finalment, l’última alternativa és fer quarantena de 10 dies.

Relacionats