Dimecres, 28 de setembre de 2022 - Edició 1525
La República

La ultradreta es queda sense subvencions a les Balears per no presentar els seus comptes

Vox i Ciudadanos perden 400.000 euros per amagar els seus números

Redacció 27/12/2019
Posa Abascal (Vox) i Rivera (Cs)

Vox-Actua Balears no obtindrà les subvencions electorals corresponents als passats comicis de el 26 de maig per no haver lliurat la comptabilitat pertinent a la Sindicatura de Comptes de Balears (SCIB).

El partit va presentar la comptabilitat al setembre, si bé a l’octubre l’administrador general de la formació d’ultradreta va enviar un escrit dirigit al SCIB mitjançant el qual indicava que, per error, s’havia enviat la comptabilitat del partit, que no es corresponia amb la comptabilitat electoral de les eleccions a Parlament.

Així mateix, també indicava que els era “impossible” separar les dues comptabilitats en qüestió i, per aquest motiu, la formació renunciava voluntàriament a la possible percepció de la subvenció que els correspondria pels resultats obtinguts en el procés. El càlcul que li hauria pertocat al partit ultra era de 400.000 euros.

Cal destacar que, igualment, la manca de presentació de la comptabilitat pertinent suposa la renúncia tàcita a rebre-la. Al Consell de Mallorca, Vox-Actua Balears tampoc va presentar els comptes electorals.

D’altra banda, Cs tampoc rebrà subvencions electorals en tres processos d’aquests comicis de maig per per no presentar la comptabilitat. Si és el cas, es tracta dels Consells insulars de Mallorca, Menorca i Eivissa.