Edició 2043

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 28 de febrer del 2024
Edició 2043

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 28 de febrer del 2024

Jaume Matas obté el tercer grau penitenciari sense problemes

|

- Publicitat -

Institucions Penitenciàries ha concedit el tercer grau a l’expresident de les Illes Balears Jaume Matas després d’haver complert la meitat de condemna de quatre anys i tres mesos per tràfic d’influències, prevaricació i frau en el cas Nóos.

La junta de tractament de la presó madrilenya d’Aranjuez va donar llum verda a la petició dilluns passat, de manera que Matas ha estat traslladat a Centre d’Inserció Social (CIS) d’Alcalá d’Henares per acabar de complir la condemna segons narra ElEspañol.

Publicitat

Matas va ingressar a la presó d’Aranjuez el 13 de juny de 2018 després de ser condemnat pel Tribunal Suprem a tres anys i vuit mesos per un delicte continuat de prevaricació en concurs amb un delicte continuat de falsedat i malversació de cabals públics en el cas Nóos. Té una altra condemna en ferm de set mesos de presó per prevaricar per encarregar a l’arquitecte Santiago Calatrava el disseny d’un teatre d’òpera a Palma.

Cal recordar que molts experts en el cas Noós van descriure la confessió de Matas d’haver-se fet “amb la boca petita” i “sibil·linament”, desmarcant-se d’altres acusacions i fets investigats. i que mai es va mostrar penedit. Tampoc és clar si l’expresident balear hauria reconegut el 100% dels delictes de què se l’acusa, així com si s’ha sotmès a un programa de tractament per a respectar la llei segons el delicte pel qual va ser jutjat, com sí que ho demana la Fiscalia als presos polítics per justificar la denegació del tercer grau.

Et pot interessar  L'incendi de València deixa en evidència la matussera gestió urbanística del PP
Publicitat

Opinió

Més llegides

Minut a Minut