Dissabte, 1 d'abril de 2023 - Edició 1710
La República

[Imatge] Apareixen dues banderes feixistes de grans dimensions a Sa Pobla (Mallorca)

Incredulitat entre els veïns en trobar-se travessant el carrer una estanquera amb el pollastre i una altra amb el jou i les fletxes de la Falange

Redacció 26/04/2020

La pandèmia no és que hagi despertat la ultradreta, més aviat l’ha ajudat a sortir de l’armari. Gràcies a partits com Vox, Ciudadanos o el PP, cada cop són més els ciutadans que no tenen cap mena de recança a declarar-se fans de Francisco Franco i a fer apologia del franquisme, el falangisme i les ideologies basades en l’odi i l’exclusió. I tot plegat, amb un fort sentit d’impunitat que no succeeix en altres països d’Europa.

Avui, veïns de la ciutat de Sa Pobla, a Mallorca, s’han despertat esparverats i incrèduls en comprovar com dues banderes de grans proporcions travessaven un cèntric carrer. Una estanquera amb el pollastre, la bandera preconstitucional i franquista, i una altra de la Falange, de fons vermell i amb el jou i les fletxes negres.

Els mateixos veïns s’han encarregat de denunciar amb imatges l’acció d’aquest individu i s’han preguntat si les autoritats actuarien d’ofici. Cal recordar que el Parlament de les Illes Balears va aprovar, el març de 2018, la Llei de memòria i reconeixement democràtics preveu sancions de fins a 150.000 euros per l’exhibició de símbols que enalteixin el franquisme.