Edició 1770

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 31 de maig del 2023
Edició 1770

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 31 de maig del 2023

El Govern de les Illes Balears denuncia davant la Fiscalia la possible existència de crims contra la humanitat a les fosses exhumades

La denúncia es basa en les 196 víctimes certificades de mort violenta que han estat exhumades a l'arxipèlag

|

- Publicitat -

El Govern de les Illes Balears ha presentat avui una denúncia davant la Fiscalia la possible existència de crims contra la humanitat a les fosses exhumades a l’arxipèlag. A l’escrit esmenta totes les troballes de restes humanes amb signes de violència que corresponen, en total, a 196 víctimes certificades de mort violenta.

Publicitat

Així ho han explicat en roda de premsa el vicepresident del Govern i conseller de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica, Juan Pedro Yllanes, i la consellera de Presidència, Funció Pública i Igualtat, Mercedes Garrido. Ambdós representants de l’executiu han coincidit a assenyalar la nova Llei de memòria democràtica i la creació el passat 25 d’abril de la nova figura del fiscal de Drets Humans i Memòria Democràtica obren un nou ventall de possibilitats perquè aquestes denúncies arribin a bon port.

Un nou intent

Des del Govern, també argumenten que tant el Parlament de les Illes Balears com el Congrés han introduït noves normes i principis generals dins l’ordenament jurídic que fonamenten ara la reiteració de la denúncia.

I és que no és el primer intent que fan les institucions balears. El 2018 l’Advocacia de la Comunitat ja va denunciar el mateix, però el fiscal superior de les Illes Balears ho va arxivar “a causa de la impossibilitat d’exigir responsabilitats criminals per uns fets perpetrats en el període a què es refereix la denúncia, que no solament es troben prescrits, sinó que, a més, s’han de considerar amnistiats en virtut de la Llei de 15 d’octubre de 1977, aprovada per un Parlament democràtic en ple procés de Transició”.

Et pot interessar  Més per Menorca anuncia una campanya "positiva, alegre i propera"
Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió