Diumenge, 31 de maig de 2020 - Edició 675
La República

El diari ‘Jornada’ tanca sis mesos després de néixer

La publicació es distribuïa a Catalunya, al País Valencià i a les Illes i deixarà de comercialitzar-se en paper el 27 i 28 d’octubre

Avatar
Redacció Balears 20/10/2018

El diari ‘Jornada’ tanca sis mesos després de néixer per problemes econòmics. En un comunicat, la direcció ha informat de la decisió de l’Assemblea General de sòcies cooperativistes del rotatiu de deixar els quioscos i donar per finalitzat el projecte “en base a l’estat de comptes actual”. El rotatiu va néixer el passat 5 de maig com un diari cooperatiu generalista que seguia l’actualitat de Catalunya, el País Valencià i les Illes Balears en català L’últim número de ‘Jornada’ es podrà comprar el 27 i 28 d’octubre. Paral·lelament, la direcció ha engegat un Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO) de la plantilla, de 23 persones, “per tancar el projecte i per sufragar els compromisos econòmics pendents”.

“Després de sis mesos de treball ininterromput perquè el diari pogués sortir cada dissabte, no hem pogut assolir el creixement necessari per garantir la viabilitat econòmica del projecte”, apunta el text. El projecte naixia “amb la il·lusió de poder esdevenir l’únic diari en català, cooperatiu i d’esquerres en paper”, una empresa, que, asseguren “era un projecte de risc” que necessitava “un gran suport popular” que, admeten, “no s’ha sabut trobar en un marc de crisi dels mitjans de comunicació i el periodisme”.

 

Per últim, l’equip assegura que a les persones sòcies i subscriptores seran informades aviat dels canvis i les seves afectacions i agraeix el suport a totes les persones que han col·laborat amb el projecte i que hi han confiat fent-se sòcies o subscriptores.

Relacionats