Dissabte, 24 d'octubre de 2020 - Edició 821
La República

El cinisme de Sánchez no té límits: Segueix la repressió, però el president espanyol acusa Torra de “judicialitzar el conflicte”

El president espanyol no cessa les hostilitats contra Catalunya, però demana “passar pàgina”

Redacció
Redacció 19/09/2020
Pedro Sánchez, president del govern espanyol / PSOE

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha carregat durament contra el cap de l’executiu català, Quim Torra, i l’ha situat com “l’únic responsable” de la seva possible inhabilitació per part del Suprem. En una entrevista a La Sexta Sánchez ha dit que la polèmica per la pancarta en favor dels presos que el president va fer penjar a la Generalitat en període electoral era “absolutament innecessària” perquè Torra “hauria d’haver complert els requeriments” de la JEC. “L’independentisme sempre diu que vol desjudicialitzar el conflicte, però qui s’entesta en judicialitzar-lo són ells”, ha assegurat Sánchez, que després ha dit que aquest “nou capítol de la judicialització qui l’ha portat ha estat el president Torra”.

Sánchez, que ha demanat “passar pàgina a Catalunya” i “recuperar-hi la bona política”. Ha afirmat que està compromès “amb la via del diàleg i el retrobament” i ha confiat reunir aviat la taula de diàleg amb Catalunya.

Relacionats