Edició 2154

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 18 de juny del 2024
Edició 2154

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 18 de juny del 2024

Dolors Montserrat defensa que no es pot perdre talent mèdic per no conèixer una llengua

|

- Publicitat -

La ministra de Sanitat, Dolors Montserrat, creu que ”les llengües no salven vides”.

Publicitat

La ministra de Sanitat, Dolors Montserrat, ha assegurat aquest dilluns, després de la manifestació contra el requisit del català per als metges a Balears, que l’important per al sistema nacional de salut és ”mantenir el talent” dels professionals sanitaris independentment del coneixement del català. Considera que qualsevol requeriment pot fer perdre aquest talent i des del ministeri es vol garantir també que cap pacient ”se senti perjudicial” . ”Les llengües no salven vides”, ha recalcat Montserrat, i ha recordat que a les illes Balears existeix la cooficialitat del català i el castellà. Montserrat ha fet aquestes declaracions en una visita a l’Hospital Trias i Pujol aquest dilluns.

Confusió amb ”la casella”

La ministra de Montserrat també ha apuntat que ”la casella” per poder triar la llengua vehicular a les escoles serà una realitat perquè el govern espanyol vol garantir ”el dret dels pares” a escollir la llengua de l’educació dels seus fills. ”Complirem la llei i complirem les sentències”, ha dit Montserrat, per retornar aquests drets als pares. Malgrat la contundència de les declaracions de la ministra de Sanitat, el Ministeri d’Educació ha rectificat i ha assegurat que no s’han mogut posicions respecte aquest divendres i que, per tant, encara s’està buscant la fórmula per garantir que el castellà pugui ser vehicular a les escoles catalanes.

Et pot interessar  Comín acusa Dolors Montserrat "d'instrumentalitzar" el Parlament Europeu per a "les seves obsessions anticatalanistes"
Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut