Divendres, 31 de març de 2023 - Edició 1709
La República

Armengol diu que és conscient que “els drets lingüístics també són importants” però que la salut és el primer

La presidenta del Govern de les Illes Balears es reunirà amb el Consell Social de la Llengua Catalana per tractar el tema de l’exempció del català

Redacció 30/01/2023
Francina Armengol. Fotografia de B. Ramon

Fa pocs dies es va saber que el Govern de les Illes Balears finalment no exigirà el requisit de català per als 9.000 metges i infermeres interins que van finalitzar el procés d’estabilització aquesta mateixa setmana, malgrat les pressions dels seus socis de MÉS i d’entitats en defensa de la llengua. “Salut va plantejar un procés d’estabilització molt important per als professionals sanitaris sota els criteris de la Llei de normalització lingüística, però tenint en compte les categories deficitàries”, defensava la presidenta Francina Armengol.

Aquest dilluns, Armengol ha reiterat en una roda de premsa a Formentera que “des del Govern s’ha mantengut el compliment de la llei” sobre l’exempció de català a la Sanitat en la convocatòria d’estabilització del personal de l’IB-Salut. A més, ha reiterat que la norma estableix excepcions del requisit del català quan hi ha “dèficit de personal”. Fent referència a la falta de professionals, la dirigent ha afirmat que és una cosa que està passant a tot l’Estat.

“És absolutament necessari estabilitzar places dins la Sanitat i continuarem treballant garantint el personal sanitari”, ha dit. Malgrat que ha reconegut que “els drets lingüístics també són importants i també els continuarem garantint”, ha afegit que “la salut, primer de tot“. D’aquesta manera, quedava d’allò més clara la seva sentència.

Per altra banda, Armengol ha negat que hi hagi “qualsevol crisi” amb MÉS per Mallorca, partit soci del Govern. De fet, ha assegurat que són un Govern “que funciona i estable”. Tot i que sembla que la seva postura és molt fixa, la presidenta del Govern ha convocat per a dimecres el Consell Social de la Llengua Catalana després de les peticions per a tractar l’exempció del català en el procés d’estabilització del personal del Servei de Salut de les Balears.