Diumenge, 29 de gener de 2023 - Edició 1647
La República

Aprendre català a través del teatre, la nova aposta de les Illes Balears per impulsar el coneixement de la llengua 

La iniciativa forma part de la campanya ‘Mou la llengua’ del govern balear

Carme Garau 14/12/2022
Foto de noticia Descàrrega d'imatges d'alta qualitat «Llengua i acció», un taller teatral per aprendre català / Direcció General de Política Lingüística Illes Balears

El teatre com a eina per a fomentar l’ús i l’aprenentatge del català. Aquest és l’objectiu de “Llengua i acció”, una iniciativa impulsada per la Direcció General de Política Lingüística de les Illes Balears en col·laboració amb Aula Teatral.

Aquest taller, totalment gratuït, utilitza dinàmiques teatrals com a mitjà per a l’aprenentatge lúdic i iniciàtic de la llengua catalana. D’aquesta manera, es crea un espai de socialització en català entre persones que no acostumen a emprar la llengua perquè guanyin confiança i sentin interès per fer-se seva la llengua pròpia del territori. D’aquesta manera el govern balear dona continuïtat a la campanya ‘Mou la llengua’, recentment anunciada.

Inscripcions al taller 

En total, es duran a terme cinc tallers: tres a Palma, un a Eivissa i un Maó. En el cas de Palma, es faran dues sessions al CEPA Son Canals els dies 15 i 17 de desembre, adreçades preferentment als alumnes del Casal d’Associacions d’Immigrants i ONGD. Les inscripcions es poden fer a casalimmigrants@gmail.com. El dia 21 de desembre tindrà lloc el taller a Ca n’Oleo, també a Palma, adreçat preferentment als alumnes dels cursos de català de l’IEB.

Pel que fa a Eivissa, es durà a terme el 15 de desembre al Centre C19 amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Eivissa i de VilaJove. Les inscripcions s’han de dur a terme a joventut@eivissa.es. Finalment, el 19 de desembre es farà el taller a l’Escola Oficial d’Idiomes de Maó i estarà dirigit de forma preferent a alumnes d’aquest centre. Per inscriure’s, cal enviar un correu a informacio@eoimao.org.