Dimecres, 6 de juliol de 2022 - Edició 1440
La República

Francina Armengol predica el federalisme a Madrid però l’Estat no en vol ni sentir parlar

El discurs de la presidenta balear a favor de la diversitat col·lisiona amb la visió centralista, uniformitzadora i excloent dels partits espanyols

Agències 20/05/2021
Francina Armengol, aquest matí a Madrid en l'esmorzar informatiu d'Europa Press.

La presidenta del Govern de les Illes Balears, Francina Armengol, ha apostat aquest dijous a Madrid en l’esmortzar informatiu d’Europa Press per treballar perquè es “reconegui la diversitat” d’Espanya i avançar cap a un Estat “més federal”, i ha criticat el centralisme madrileny que provoca una “visió esbiaixada d’Espanya”. “Espanya no és Madrid”, ha proclamat la mandatària autonòmica de les Balears i ha reivindicat la “realitat social i territorial” del conjunt de l’Estat i ha destacat la singularitat que atorga la insularitat a l’arxipèlag balear.

Armengol considera que, amb aquest centralisme, es construieix una visió “empobridora” d’Espanya que causa que determinats aspectes només s’identifiquin amb la capital, la qual cosa fa que, segons les seves paraules, es “distorsioni” l’Estat.

El discurs de la presidenta balear i la seva defensa de la diversitat i el federalisme topa de ple amb la visió centralista, unitarista i excloent del poder i dels partits espanyos, ja siguin de dretes o d’esquerres.