Diumenge, 2 d'abril de 2023 - Edició 1711
La República

El govern balear desafia el Gobierno i vol avançar el toc de queda a les vuit del vespre

Ho ha anunciat la presidenta Francina Armengol, que reclama tenir més eines per fer front a la pandèmia després del recurs contra la mateixa decisió per part de Castella i Lleó

Agències 18/01/2021
Francina Armengol a Menorca, on ha anunciat la intenció d'avançar el toc de quedar i ha reclamat més eines per combatre la covid-19.

La presidenta del Govern balear, Francina Armengol, ha assegurat aquest dilluns que avançarà el toc de queda a les 20.00 hores si el Govern espanyol dóna aquesta possibilitat a les comunitats autònomes per a fer front a la pandèmia de la COVID-19. Cal tenir en compte el precedent de Castella i Lleó, que va prendre la mateixa decisió i l’executiu espamnyol la va recórrer.

En declaracions als mitjans de comunicació a Menorca, la presidenta ha reclamat a l’executiu de Pedro Sánchez que doni “totes les eines possibles a les comunitats”. “Ja abans de Nadal quan estàvem en una situació de molta dificultat a Mallorca, ja vaig demanar avançar el toc de queda al Ministeri de Sanitat i ja se’ns va explicar que s’havia de fer un decret llei perquè fos possible”, ha assenyalat Armengol.

Per aquest motiu, la presidenta ha recordat que l’opció que va triar el Govern dins de les seves competències va ser recomanar a la població estar a casa a les 20.00 hores i avançar els tancaments del comerç a aquesta hora. “Si ens dóna la possibilitat d’avançar el toc de queda amb la situació sanitària que tenim òbviament que la tiraríem endavant com ja demanem abans de Nadal”, ha assegurat la presidenta.

No obstant això, Armengol ha advertit que “seria una de les mesures a poder aplicar” en el cas d’Eivissa o de Mallorca, no de Menorca per exemple que té el tancament comercial més tard. Així, ha insistit en la importància que “la comunitat disposi de l’eina i poder decidir segons la seva situació sanitària quina mesura pren”.

Podeu escoltar aquí les declaracions de Francina Armengol: