Dimecres, 6 de juliol de 2022 - Edició 1441
La República

Les pressions espanyoles no tenen efecte: Autoritzat l’acte independentista a Perpinyà

Els tentacles de l’Estat no poden amb un Estat plenament democràtic: La prefectura de policia francesa autoritza la concentració del 29 de febrer

Gerard Sesé 18/02/2020

Espanya volia evitar per totes les vies possibles que la Catalunya Nord fos l’escenari d’un multitudinari acte independentista amb els flamants eurodiputats catalans encapçalant-lo, el president a l’exili Carles Puigdemont i els altres dos consellers exiliats Toni Comín i Clara Ponsatí així com el president Quim Torra i gran representació de partits independentistes i la societat civil catalana.

Les pressions espanyoles, però, no han tingut efecte i la prefectura de Catalunya Nord ha autoritzat l’acte previst el dissabte 29 de febrer a Perpinyà organitzat per al Consell per la República segons confirma el mitjà nord-català Ràdio Arrels.

Els principals dubtes eren sobre l’autorització per part dels serveis de l’estat francès després de les pressions espanyoles. Fins i tot, s’havia especulat que l’excusa per a prohibir l’acte era que coincidia amb la campanya de les eleccions municipals així com la gestió de la mobilitat de la gran quantitat de persones que s’esperen que arribin a la ciutat per viure aquest moment. Finalment, però els tentacles de l’Estat no han pogut amb un Estat plenament democràtic com el Francès.