Diumenge, 9 de maig de 2021 - Edició 1018
La República

El Govern d’Andorra es retalla el salari entre un 20% fins al desembre

Suposarà una reducció de despesa pública que rondarà els 210.000 euros

Avatar
Agències 22/05/2020
El cap de Govern d'Andorra, Xavier Espot, a la roda de premsa

El Govern d’Andorra ha aprovat un projecte de llei pel qual es retalla el salari entre el 10 i el 20% fins a desembre dels membres de Consell de Ministres, dels secretaris d’Estat, de la secretària general i dels caps de gabinet del cap de Govern i de protocol.

El text entrarà a tràmit parlamentari aquest dissabte i seguirà un procediment urgent, pel qual es redueixen a la meitat els terminis, ha informat el cap de Govern, Xavier Espot, en roda de premsa aquest divendres.

Els salaris afectats són dels càrrecs electes i de designació política de Govern i de les empreses públiques i parapúbliques, a més dels organismes que en depenen l’Executiu, com Andorra Telecom, Andorra Turisme i la Caixa Andorrana de Seguretat Social, entre d’altres.

Aquells salaris bruts de més de 6.000 euros mensuals, com és el del cap de Govern, es reduiran en un 20%; els de 5.000-6.000 euros (ministres, secretaris d’Estat, secretària general de Govern, cap de gabinet del cap de Govern, cap de protocol i els ambaixadors residents) tindran una reducció del 15%; els de 4.000-5.000 euros es veuran reduïts en un 10%.

Espot ha dit que l’impacte de la mesura, que es preveu sigui efectiva des de les nòmines de juny i es limita en el temps fins al desembre, “no és enorme” i suposarà una reducció que rondarà els 210.000 euros.

A aquesta xifra caldrà sumar la que provingui d’altres institucions a les quals es recomana adoptar una mesura similar, com és el Consell General (parlament) i els organismes que en depenen, els comuns (ajuntaments) i Consell Superior de la Justícia.