Dissabte, 13 d'agost de 2022 - Edició 1479
La República

Admeten a tràmit la querella de Jusapol contra l’operatiu de les protestes postsentència

El sindicat policial espanyolista i ultradretà diu que els van deixar sense els mitjans necessaris per afrontar els aldarulls

Agències 02/01/2021
Imatge de policies espanyols a Barcelona l'octubre del 2019. Europa Press

L’Audiència Provincial de Barcelona ha admès a tràmit la querella que va presentar el sindicat policial espanyolista Jupol “contra la cúpula d’Interior” per l’operatiu per afrontar les protestes a Catalunya després de la sentència als líders independentistes a l’octubre del 2019. Jupol assegura que els aldarulls van deixar “ferits diversos agents de la Policia Nacional”, i acusa el director general de la Policia, Francisco Pardo, i al director adjunt operatiu (DAO) del cos, José Ángel González, ha informat Jupol aquest dissabte en un comunicat. Aquesta situació “s’hauria pogut evitat si la Direcció general de la Policia (DGP) i la DAO s’haguessin posat a la disposició de l’operatiu els mitjans humans i materials necessaris per afrontar amb seguretat els greus aldarulls”. Per Jupol, “els alts comandaments no van ajustar la seva actuació a les normes de prevenció que emparen tot funcionament policial”, motiu pel qual els culpen de presumptes delictes contra la seguretat dels treballadors.

Entre altres “greus deficiències”, ha destacat la no assignació de relleus i reforços de personal, la falta de dotació de material antiavalots i l’absència de vehicles aptes per fer front als manifestants.