Dijous, 8 de desembre de 2022 - Edició 1596
La República

-34,1 graus al Clot del Tuc de la Llança, la temperatura més baixa registrada fins ara al país

La mínima en aquest punt del municipi d’Alt Àneu, al Pallars Sobirà, és tot un rècord però aquesta matinada ha estat una de les més fredes que es recorden a tot Catalunya

Redacció 06/01/2021
Temperatura mínima de rècord al Clot del Tuc de la Llança.

Rècord de temperatura mínima mai registrada al país i al conjunt de la península ibèrica. Així ho indiquen les dades captades per l’estació meteorològica del Clot del Tuc de la Llança, al municipi d’Alt Àneu, al Pallars Sobirà. L’estació, a tocar del Parc Natural de l’Alt Pirineu i propietat de Baqueira Beret, ha registrat aquest 6 de gener una temperatura mínima de -34,1 graus durant la matinada. La temperatura, vora les deu del matí, ja era de -20 graus. Es tracta d’una estació no oficial però és tot un rècord que constata que aquesta nit i matinada ha estat de les més fredes que es recorden.

https://twitter.com/P4Estacions/status/1346717556040728576

 

Els observatoris sí oficials han registrat també temperatures molt baixes amb mínimes de -14,8 a l’aeròdrom de Das, a la Baixa Cerdanya. A la Costa Daurada feia 10 anys que les mínimes no eren tan baixes com indica el Servei Meteorològic de Catalunya.