Dijous, 29 de setembre de 2022 - Edició 1526
La República

Ortega assegura que no va incomplir la inhabilitació pel 9-N

L’exvicepresidenta del Govern insisteix que la condemna no l’impedia la “prestació de serveis en càrrecs públics”

Agències 20/01/2022
Joana Ortega.

L’exvicepresidenta del Govern Joana Ortega manté que la seva feina com a assessora del Govern no va incomplir la condemna per inhabilitació que li va imposar el Tribunal Supremo per l’organització del 9-N. Ortega ha fet un comunicat públic on ha insistit en la seva innocència i la seva confiança que la justícia ho provarà. Segons ella, la condemna no l’impedia la “prestació de serveis en càrrecs públics, sinó, tan sols, per a càrrecs electes o la prestació de funcions de govern”.

“En el meu cas, a conseqüència d’un nomenament efectuat amb absoluta transparència, vaig ser assessora del Departament d’Empresa durant sis mesos, complint escrupolosament el meu horari i les tasques que em van ser encomanades. Dintre de les competències d’aquest lloc de treball no hi eren les de dictar resolucions, emetre informes vinculants, formalitzar contractes, atorgar pagaments ni ostentar la representació de la Generalitat. En definitiva: ni amb una interpretació àmplia dels termes de la condemna (la qual cosa, a més vulneraria els principis del dret penal) es pot entendre que suposava desenvolupar tasques de “Govern””, assegura.

A més, Ortega assegura que “existeixen informes previs interns que confirmen aquest criteri”, que va ser ratificat pels seus assessors, per la qual cosa diu que va actuar, en tot moment, amb l’absolut convenciment de què es complia la legalitat i no estava vulnerant cap sentència.