Dijous, 13 de maig de 2021 - Edició 1022
La República

Oriol Mitjà es disculpa per la piulada sobre l’agressivitat dels policies però aclareix que la font era vàlida quan estudiava

L’investigador assegura que l’article al qual es va referir a la seva piulada “ja no és valid” perquè altres estudis el van desmentir

Avatar
Agències 19/04/2021

L’epidemiòleg Oriol Mitjà s’ha disculpat aquest dilluns després de publicar un tuit “sobre la predisposició genètica a l’agressivitat de policies i criminals sobre la base d’un estudi científic” desfasat, i ha dit que no volia generalitzar ni ofendre el col·lectiu policial.

En una piulada, un cop el sindicat SUP ha assegurat que presentarà una demanda, l’epidemiòleg ha assegurat que va rectificar quan un professor de psicologia li va fer veure que l’article al qual es referia “va quedar desmentit per estudis posteriors i ja no té validesa”.

“Com a científic, demano disculpes per haver emès una opinió basada en una font que ja no és vàlida i aclarir que sí ho era quan jo estudiava, d’aquí l’error”, ha dit. “En cap moment volia generalitzar ni ofendre el col·lectiu de policies”, ha remarcat el científic.

Ha assegurat que rebutja qualsevol mena de violència, ha reclamat que la policia sempre actuï amb professionalitat, i ha considerat que és “responsabilitat de tothom vigilar que la policia no cometi abusos, perquè en un estat de dret són els únics legitimats a utilizar la violència”.