Edició 1956

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 04 de desembre del 2023
Edició 1956

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 04 de desembre del 2023

Obre les portes el primer museu virtual de la Guerra Civil Espanyola, però s’allotja al Canadà

|

- Publicitat -

Després de cinc anys treballant amb el projecte i amb l’aportació de 20.000 euros del Govern del Canadà, neix el Museu Virtual de la Guerra Civil Espanyola, el primer dedicat a “l’esdeveniment crucial del segle XX”, tal com diu a la portada de la web. La iniciativa deriva de la inexistència d’un museu físic dedicat a la Guerra Civil a Espanya i té l’objectiu de facilitar l’accés al coneixement sobre el conflicte.

Publicitat

El museu ofereix accés gratuït a cinc galeries amb 130 imatges i textos (en castellà i anglès) que narren rigorosament el conflicte militar i les rereguardes, així com l’impacte sobre la vida de persones corrents.

A més de l’aportació del Canadà, que prové dels seus pressupostos per a l’àrea de recerca, han aconseguit reunir 20.000 euros més de diverses institucions, com la York University (Toronto, Canadà) i la Trent University, que mantindran durant els propers deu anys allotjament i actualització de la web del museu; segons apunta el Diario.es.

Els seus creadors són els catedràtics en Història Contemporània Adrian Shubert (York University, Canadà), Antonio Cazorla-Sánchez (Trent), Joan Maria Thomàs (URV-Grup de Recerca Consolidat ISOCAC. Història, Societat, Política i Cultura des de Catalunya al Món), l’arqueòleg i professor del CSIC Alfredo González Ruibal i la catedràtica d’Estudis Culturals de la Warwick University (Regne Unit) i Alison Ribeiro de Menezes, amb el suport tècnic d’Andrea Davis, professora de l’Arkansas State University i del bibliotecari expert en humanitats digitals Dwayne Collins (Trent).

Publicitat

Més notícies

Opinió