Edició 1893

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 01 de octubre del 2023
Edició 1893

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 01 de octubre del 2023

“O em parles en castellà o no podrem atendre la teva filla”: Escola Valenciana denuncia una nova discriminació lingüística

|

- Publicitat -

Escola Valenciana ha denunciat un nou cas de discriminació lingüística a la sanitat del País Valencià. Segons explica, el diari La Veu, els fets van tenir lloc el passat divendres 21 d’octubre al Centre de Salut de Sant Blai a Alacant.

Publicitat

La família afectada es va adreçar a una administrativa del centre en català i aquesta va rebutjar atendre’ls fins que no li parlessin en castellà. “O em parles en castellà o no podrem atendre la teva filla”, va etzibar en una clara vulneració dels drets lingüístics de la família.

Com indica Escola Valenciana, no es tracta d’un fet puntual: 1 de cada 2 vulneracions recollides a l’Oficina de Drets Lingüístics de l’entitat són a l’àmbit sanitari. En la mateixa línia, Plataforma per la Llengua alertava a principis d’any d’un preocupant increment de les discriminacions lingüístiques a la sanitat valenciana.

Et pot interessar  Denuncien una altra discriminació lingüística al Parador de Begur: "Som a Espanya, i Catalunya no és res"
Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió