Dimecres, 5 d'octubre de 2022 - Edició 1532
La República

Nova investigació contra el pederasta de La Salle

La denúncia pública de l’escriptor Alejandro Palomas ha motivat que altres víctimes d’abusos del mateix religiós hagin explicat el seu cas

Agències 18/02/2022

La Fiscalia ha encetat una segona investigació contra el professor de La Salle acusat de violar l’escriptor Alejandro Palomas, segons ha avançat ‘El Periódico’ i han confirmat a l’ACN fonts del ministeri públic. La primera investigació la va encetar la Fiscalia de Barcelona per les denúncies d’exalumnes de La Salle de Premià de Mar, totes sobre el mateix professor, germà de la congregació.

El fiscal barceloní es va inhibir en favor del de Mataró. La segona estudiarà les denúncies d’exalumnes de La Salle de Montcada i Reixach, novament entorn del mateix religiós. També la va encetar la Fiscalia de Barcelona, que es va inhibir en favor de la de Sabadell. Els fiscals d’ambdós casos tindran en un inici 6 mesos per investigar si el professor, que té actualment 91 anys, va cometre els abusos sexuals que se li atribueixen.

Trobada d’Aragonès i Cervera amb l’escriptor

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, i la consellera de Drets Socials, Violant Cervera, es reuniran amb l’escriptor Alejandro Palomas, que recentment ha explicat que va ser víctima d’abús sexual a La Salle de Premià. Fonts del Govern han confirmat que la reunió serà “ben aviat” i que Aragonès es va interessar pel tema després que Palomas fes públic que un religiós del col·legi el va violar quan era alumne del centre escolar.