Diumenge, 7 de març de 2021 - Edició 955
La República

Nova denúncia de ‘Plataforma per la Llengua’ per la discriminació del català en universitats de Dret

L’entitat inicia una ronda de reunions amb els centres

Avatar
Agències 04/11/2019
Imatge d'arxiu de la universitat de Barcelona

Plataforma per la Llengua denuncia que la majoria d’universitats no fan ni la meitat d’hores de docència de Dret en català. Segons l’entitat, només les universitats de Tarragona, Lleida i Girona superen el 50% d’ús del català. La xifra global a les facultats de Dret és del 40%. En el cas del màster a l’advocacia, el català se situa en el 29% d’hores de docència, i hi ha centres privats que no fan ni una sola classe de formació jurídica en català, continua Plataforma per la Llengua, que demana a les universitats que garanteixin l’opció d’estudiar en català. L’entitat ha engegat una ronda de reunions amb els centres.

Segons les dades recollides per Plataforma per la Llengua, a la Universitat Rovira i Virgili (URV) és on el català és més present al grau de Dret, amb el 88,6%. A Lleida s’arriba al 61,3%, i a la de Girona al 59,1%. A partir d’aquí, la resta d’universitats ja se situen per sota del 50%. A la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) es fan el 47,8% de les classes en català; la Universitat de Barcelona se situa en el 40,5%, i la Pompeu Fabra, en el 39,3%.

A més, es queixa que sovint ni tan sols les classes anunciades en català s’acaben fent en aquest idioma, ja que si un alumne demana canviar al castellà, el professor sovint ho fa.