Edició 2046

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 02 de març del 2024
Edició 2046

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 02 de març del 2024

Nova decepció per PP, Vox i Cs: El Congrés tomba la seva moció per deixar sense efecte la taula de diàleg

|

- Publicitat -

El ple del Congrés ha rebutjat aquest dijous per àmplia majoria una iniciativa del PP, amb el suport de Vox i Cs, que pretenia deixar sense efecte jurídic la taula de diàleg sobre el futur de Catalunya i tancar la porta a qualsevol temptativa de referèndum. D’aquesta manera, ha quedat clar que els polítics de la crispació, faran tot el que sigui possible per impedir que les reunions entre l’executiu català i l’espanyol resultin.

En concret, el PP reclamava que la taula de diàleg sobre Catalunya “no tingui cap efecte jurídic” i instava el Govern espanyol a no reconèixer qualsevol referèndum d’autodeterminació promogut per la Generalitat. D’aquesta manera, la dreta espanyola ha començat una cursa per veure qui és més antiindependentista. Dissortadament pels seus interessos no han pogut sumar les suficients forces polítiques perquè la seva moció prosperés i la pretensió ha quedat en un trist brindis al sol.

Publicitat

En la moció, el PP volia, a més, que l’executiu espanyol declari un “compromís infrangible” amb la Constitució i la igualtat dels espanyols, i a circumscriure la relació institucional amb la Generalitat al que preveuen la Carta Magna i l’Estatut.

En aquest sentit, la iniciativa ha sumat 151 vots a favor –PP, Vox i Cs, a més d’UPN i Fòrum Astúries–, però s’ha tombat amb 194 vots en contra –PSOE, Unides Podem i la resta de grups–.

Durant la discussió de la moció, el PSOE ha acusat el PP de voler que “fracassi” el diàleg amb Catalunya, mentre que Unides Podem els ha arribat a retreure que fins i tot l’expresident espanyol José María Aznar va parlar amb la banda terrorista ETA. Així, s’ha evidenciat la deriva ultradretana del PP, que avança desbocat en contra l’independentisme, per intentar recuperar els vots que la dreta més rància els va robar.

Et pot interessar  La votació final de l'amnistia no se celebrarà fins a finals de febrer, com a mínim
Publicitat

Opinió

Més llegides

Minut a Minut