Edició 2187

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 21 de juliol del 2024
Edició 2187

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 21 de juliol del 2024

Nova agressió lingüística a Palma: Els nega l’entrada per parlar català i els fa la salutació feixista al crit de “Arriba España”

|

- Publicitat -

Les discriminacions lingüístiques, sense aturador. Segons ha pogut saber dBalears, el porter d’un bar de copes de Palma va impedir l’accés a uns joves per parlar català. Si això ja seria greu, no en va tenir prou amb vetar-los i els va amenaçar, tot fent la salutació feixista i cridant “Arriba España”.

Publicitat

Els fets, que ja s’ha presentat davant l’Oficina de Defensa dels Drets Lingüístics del Govern, van tenir lloc la matinada de diumenge, 29 de gener al local ‘Baum’, situat al popular carrer Blanquerna. Abans d’entrar, el porter els va fer tirar dues botelles que portava un en una motxilla. “Ell va acceptar tirar-ne una sense problema, però va demanar-li si podia entrar amb l’altra botella, perquè era reutilitzable i estava buida. Davant açò, el porter ens va ordenar que li parléssim en castellà“, explica el testimoni que recull dBalears.

Van repetir més lentament, però res l’home continuava obstinat. Un dels joves va passar a l’anglès. mentre que una altra li va dir que tenien dret a expressar-se en català. Davant el fracassat intent de fer-los canviar la llengua, els va impedir l’entrada i, després d’uns segons de discussió, va fer una salutació feixista exclamant “Arriba España”. Quan els joves ja es començaven a allunyar encara va amenaçar-ne un dient-li que l’agrediria.

Et pot interessar  Nova discriminació lingüística a Palma: una doctora nega l'atenció a un pacient catalanoparlant
Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut