Dijous, 6 d'octubre de 2022 - Edició 1533
La República

Nou recurs de Costa: “És irregular que un magistrat recusat i apartat triï qui l’ha de substituir”

Ha interposat un recurs contra la decisió de Barrientos de proposar magistrats suplents per jutjar a l’antiga mesa del Parlament els dies 5, 6 i 7 d’octubre

Redacció 09/08/2022
Pla mitjà de l'exvicepresident, Josep Costa atenent a mitjans després de ser deixat en llibertat i d'haver comparegut al TSJC al 27/10/2021

Josep Costa posa de nou un recurs davant del Consell de Poder Judicial contra la decisió de Barrientos. El magistrat, Jesús Maria Barrientos, qui presidia el judici de l’antiga Mesa del Parlament va ser apartat, per entendre que la seva imparcialitat va quedar qüestionada en abandonar un acte protocol·lari el 2018 en protesta per les declaracions de l’expresident de la Cambra catalana sobre el procés.

El magistrat ara, triarà qui el substituirà, fet que Costa ha titllat d’inaudit i d’irregular: “És absolutament inaudit i irregular que un magistrat recusat i apartat d’una causa triï qui l’ha de substituir”, ha expressat en una piulada.

Així doncs, ha posat un recurs contra la decisió de Barrientos de proposar magistrats suplents per jutjar a l’antiga mesa del Parlament presidida per Roger Torrent els dies 5, 6 i 7 d’octubre.