Dimecres, 22 de març de 2023 - Edició 1700
La República

VÍDEO | Nogueras eleva el to en les crítiques a ERC i diu que ha fet el “ridícul” intentant pactar amb l’Estat

La portaveu de Junts a Madrid contraposa l’estratègia de Puigdemont a l’exili amb la “via morta” del diàleg amb l’Estat

Redacció 14/02/2023
La portaveu de Junts al Congrés, Míriam Nogueras, al debat de totalitat dels pressupostos de 2023 al Congrés Data de publicació: dimecres 26 d’octubre del 2022, 19:44 Localització: Madrid Autor: Congrés dels Diputats

La portaveu de Junts a Congrés, Míriam Nogueras, ha considerat que la sentència del Suprem que manté les inhabilitacions a Oriol Junqueras, Raül Romeva, Jordi Turull i Dolors Bassa demostra que “pactar amb l’Estat espanyol no serveix de res”. En aquesta línia ha avisat ERC que “pactar-hi sol, a més, et fa fer més el ridícul”.

Nogueras també ha advertit que novament es constata que “l’única via és la independència” i que “la via espanyola i del diàleg és una via morta”. Igualment, ha retret que “cal ser molt il·lús, per no veure que en camp contrari perdràs per golejada, perquè l’àrbitre del partit es diu Marchena, i perd Catalunya”.

En roda de premsa al Congrés, Nogueras ha afirmat que el PSOE “ha aplaudit aquesta sentència” i ara “ni ERC ni els comuns es poden queixar de la seva reforma” que es va aprovar “exactament com ells l’havien aprovada”. “Està clar que hi ha una batalla, una via i una estratègia que ho està guanyant tot en l’àmbit internacional, que és la que lidera Puigdemont des de l’exili, mentre que el que s’ha fet aquí per negociar no ha donat ni un sol resultat positiu”, ha sentenciat.