Dijous, 6 d'octubre de 2022 - Edició 1533
La República

Nogueras: “El discurs populista d’alguns ha posat en perill el sistema de salut català”

“Si no hi ha acord amb Catalunya, no hi haurà llei”, adverteixen des de Junts

Redacció 22/09/2022

La diputada a Madrid, Míriam Nogueras, ha celebrat que “s’ha aconseguit preservar el model de salut català”. La ministra de Sanitat, Carolina Darias, s’ha compromès aquest dijous a modificar la nova Llei de Sanitat (Llei d’Equitat, Cohesió, Universalitat i Cohesió del Sistema de Salut) per adaptar-la al model sanitari català i evitar una invasió de competències autonòmiques.

“Avui guanya Catalunya i el sector sanitari pot estar orgullós, perquè la defensa d’un model que traspassa el fals debat de la pública-privada ha fet que la llei que amenaçava aquest model no vegi la llum”, afirma Nogueras, tot avançant que cal arribar a un acord. “El discurs populista d’alguns ha posat en perill el sistema de salut català. Aquesta barbaritat de llei l’hem frenat els catalans”, ha afegit.

Des de Junts s’ha defensat un model singular i històric que és reconegut, respectat i admirat. “Hem estat a punt de pagar amb el nostre model un debat i una problemàtica que tenen a Madrid, on sí existeix una privatització voraç”, apunta la diputada, que ha destacat la tasca que s’ha fet des de la conselleria, i en especial, del conseller de Salut, Josep Maria Argimon.

Invasió de competències

Nogueras ha reclamat la necessitat de fer front comú en contra d’aquesta invasió contínua de competències. “La capacitat que tenim els catalans d’exercir el poder no la determina Madrid. I alguns s’ho creuen i es venen per quatre misèries”, afirma. En aquest sentit, conclou que “no hi ha llei madrilenya que ens aturi”.