Dimarts, 4 d'octubre de 2022 - Edició 1531
La República

Puigdemont a Ginebra: “No és just que l’autodeterminació sigui reconeguda només a països que hagin engegat guerres”

Carles Puigdemont ha denunciat a Ginebra, en el marc d’un fòrum internacional, que “no és just que només pugui optar a ser reconeguts (autodeterminació) països que hagin engegat guerres o […]

Redacció 25/10/2018
El president Carles Puigdemont, durant la seva intervenció en un fòrum internacional a Ginebra / ACN

Carles Puigdemont ha denunciat a Ginebra, en el marc d’un fòrum internacional, que “no és just que només pugui optar a ser reconeguts (autodeterminació) països que hagin engegat guerres o s’hangin matat entre ells”. El president legítim assegura que el Gobierno té “un problema seriós quan intenta justificar al món que té presos polítics i exiliats”.

Segons el líder de Junts per Catalunya, a l’estat espanyol “hi ha més gent que s’adona que no hi ha cap tipus de base jurídica per acusar ningú” de rebel·lió a Catalunya, ni tampoc per mantenir-los a la presó. “És una vergonya i ho saben”, ha remarcat.

Puigdemont ha dit que quan els representants del govern espanyol intenten “justificar” a l’estranger “perquè hi ha aquesta gent a la presó” es troben amb “un problema seriós”. “Els pregunten perquè són a la presó, a qui han matat, quantes bombes han posat”, ha reiterat, però no poden donar resposta perquè “no són culpables de cap acte de violència”.