Dijous, 2 de febrer de 2023 - Edició 1652
La República

‘No a la MAT’, la nova cançó de Pepet i Marieta contra la xarxa de Molt Alta Tensió

Els grups Ebri Knight, El Diluvi, Tesa i Xavi Sarrià han col·laborat en aquest nou tema musical

Redacció 13/01/2023

La nova cançó de Pepet i Marieta, un grup format per músics de banda i banda del riu Sénia, té per títol una frase molt clara i que no ve de nou a ningú: ‘No a la MAT‘. Tanmateix, mai és mal moment per recordar els problemes que suposen les línies elèctriques de Molta Alta Tensió. Aquest ha estat l’objectiu de la banda, recordar que “posen en risc l’equilibri natural i la població de les zones afectades” i, és clar, denunciar que ha estat amb la “permissivitat” del govern espanyol que s’han pogut realitzar sense traves.

El tema, llençat aquest dijous al vespre, s’ha fet amb la col·laboració dels artistes El Diluvi, Ebri Knight, Tesa i Xavi Sarrià, i l’Aplec dels Ports 2023. Tots junts han creat una peça d’ska rock amb una clara lletra de protesta. El treball compta amb un videoclip rodat a Morella (País Valencià), municipi on hi ha la subestació elèctrica on connectaran diversitat de xarxes elèctriques. “L’alternativa passa per una transició energètica distribuïda i de proximitat, al marge dels oligopolis, amb implicació del territori”, han reivindicat els membres del grup.

Malgrat que la lletra de la cançó transmet una idea molt clara, Pepet i Marieta han volgut complementar-ho emetent un comunicat a través del qual han recordat que la MAT “amenaça també nombrosos punts de la geografia catalana” i que hi ha diverses plataformes que lluiten contra el projecte elèctric que es planteja pel país.

“A més de l’evident impacte visual i acústic, la MAT malmet l’hàbitat natural i la flora i fauna, augmenta l’emissió de gasos hivernacle, asseca el sòl i n’augmenta el risc d’incendi, disminueix les pluges i l’electromagnetisme que genera pot provocar malalties com diferents tipus de càncers i Alzheimer entre altres”, han expressat.