Dimarts, 30 de novembre de 2021 - Edició 1223
La República

“Ni la unitat d’Espanya ni la independència de Catalunya valen una mínima violència”

Més enllà de l’enrenou amb el jutge Marchena per l’ús del català, Joan Tardà s’ha presentat al Tribunal Suprem amb la voluntat de defensar els drets fonamentals. En referència les […]

Aleix Ramirez Morlans
Aleix Ramirez Morlans 27/02/2019
Joan Tarda, durant la seva intervenció al judici de l'1 d'octubre

Més enllà de l’enrenou amb el jutge Marchena per l’ús del català, Joan Tardà s’ha presentat al Tribunal Suprem amb la voluntat de defensar els drets fonamentals. En referència les preguntes de l’acusació particular i l’advocacia de l’Estat sobre el 20 de setembre, Tardà ha defensat com “la mobilització ciutadana és un factor de progrés”.

El diputat republicà al Congrés dels Diputats no va veure “en absolut, cap cas de violència” en la concentració davant la seu de la Conselleria d’Economia. En aquest sentit, Joan Tardà ha insistit que “ni la unitat d’Espanya ni la independència de Catalunya valen una mínima violència”.

Referèndum de l’1 d’octubre

Respecte del referèndum de l’1 d’octubre, Tardà assegura que va viure la jornada “com un dels moments més emotius de la meva vida”. El dirigent d’ERC ha expressat que “mai vaig preveure” la violència de la policia espanyola. Joan Tardà ha fet un salt al 2 d’octubre per esbroncar el PSOE; “les mateixes persones que van intentar reprovar aleshores la vicepresidenta Soraya Saénz de Santamaria, ara diuen que tot allò relacionat amb el referèndum són fake news.