Divendres, 27 de gener de 2023 - Edició 1646
La República

Neix un manifest de la societat civil que reclama “amnistia, diàleg i autodeterminació”

Els impulsors també aposten per la “mobilització permanent mitjançant la desobediència civil no violenta” per aconseguir els objectius

Agències 25/10/2019

“Pel Futur” és el nom del manifest que acaba d’aparèixer per reclamar “amnistia, diàleg i autodeterminació”. Els impulsors asseguren ser gent sense adscripció concreta i provinents de la societat civil, i promouen el text amb aquestes tres demandes “com a element base per a resoldre el conflicte polític amb l’Estat espanyol”. A més, asseguren que cal apostar per “la mobilització permanent mitjançant la desobediència civil no violenta fins a assolir” els objectius plantejats. De moment, estan fent difusió del manifest, que es presenta en sis idiomes -català, castellà, anglès, francès, alemany, i italià-, i recollint adhesions tant de persones físiques com jurídiques, vehiculades a través del portal web pelfutur.cat.

El manifest parteix de la necessitat d’oferir una sortida a la sentència del Tribunal Suprem pel cas de l’1-O. Així, planteja l’amnistia, l’autodeterminació i el diàleg “amb mediació internacional” com a “elements indispensables per avançar vers la resolució del conflicte polític entre Catalunya i l’Estat espanyol”. “Aquesta, i no cap altra, és la base que permetrà la resolució del conflicte i garantirà l’exercici de drets i llibertats fonamentals”, afirma el text.

El manifest s’adreça tant a ciutadans de Catalunya com de la resta de l’Estat, als representant polítics, a entitats socials, i a la comunitat internacional. El document posa de manifest que davant “la reiterada negativa de l’Estat espanyol a afrontar el conflicte per la via política, l’única eina que queda per avançar vers la seva resolució és la mobilització permanent fonamentada en la desobediència civil (que per definició és no violenta) i que es forci l’Estat espanyol a entomar el conflicte des de la política”.