Dijous, 2 de febrer de 2023 - Edició 1652
La República

Multa milionaria a Glovo per contractar falsos autònoms i estrangers sense permís

La Inspecció de Treball ha detectat que hi ha més de 7.835 treballadors afectats per la sanció a la multinacional

Redacció 24/01/2023
Pla obert d'una motxilla de Glovo davant la seu de l'empresa, situada al barri del Poblenou de Barcelona, on aquest dilluns s'han manifestat més d'un centenar de 'riders'. Imatge del 16 d'agost de 2021. (Horitzontal)

La Inspecció de Treball de la Comunitat de Madrid ha imposat una multa de 56,7 milions d’euros a l’empresa de repartiment a domicili Glovo. En concret, l’organisme ha detectat més de 7.000 repartidors contractats com a falsos autònoms, pels quals ha proposat una sanció de 32,9 milions d’euros i 19 milions d’euros per liquidació de quotes.

D’altra banda, la Inspecció també ha constatat que la multinacional ha contractat 813 persones estrangeres sense el corresponent permís de treball. En aquest cas l’import de la sanció és de 5,2 milions d’euros. Amb tot, hi ha més de 7.835 treballadors afectats. Al setembre la Inspecció de Treball ja va imposar una multa de 79 milions d’euros a la multinacional de repartiment a domicili.

Per la seva banda, la vicepresidenta segona del govern espanyol i ministra de Treball, Yolanda Díaz, ha assegurat aquest dimarts que “cap empresa, per molt gran o petita que sigui” quedarà al marge de la llei. “Aquest és un cas palmari”, ha dit Díaz sobre la nova sanció a Glovo.

En aquesta línia, ha recordat que la reforma penal en matèria laboral permet multar a les companyies que vulneren reiteradament la normativa. “Actuarem amb el pes de la llei”, ha manifestat la ministra abans d’entrar al ple del Congrés dels Diputats.