Dimecres, 5 d'octubre de 2022 - Edició 1531
La República

Multa a Amazon de 5,8 milions d’euros per cessió il·legal de treballadors

L’escàndol laboral ha sortit a la llum arran d’una inspecció que es va realitzar el febrer d’enguany i es va comprovar com els empleats treballaven sota condicions precàries i no comptaven amb representació legal

Redacció 11/08/2022
amazon

Inspecció de Treball vol interposar una sanció de 3,2 milions d’euros a Amazon i 2,6 milions més a disset empreses subcontractades per cessió il·legal de treballadors; segons ha avançat Nació Digital.

Les empreses han cedit 559 empleats a la multinacional en condicions laborals inferiors a les que correspon a la llei, i per això es proposa una multa de fins a 5,8 milions d’euros. L’escàndol laboral ha sortit a la llum arran
d’una inspecció que es va realitzar el febrer d’enguany. Durant aquesta es va poder comprovar com els empleats treballaven sota condicions precàries i no comptaven amb representació legal.

Les empreses subcontractades són Tipsa Delivery, Ara Vinc, Internet Commerce Solutions, Transportcat Logistics, Delivery Asap, Travieso Logistics, Jom Servicios Integrales, Anem Advanced Logistics, Gal Kajol i Duende Logistics; mentre les ETT són Randstad, JT Hiring, Gi Group Spain, Temporal Quality, Iman Temporing i Rhone Alpes.