Dimarts, 1 de desembre de 2020 - Edició 859
La República

Mossos Guilleries recorden que el fiscal del cas Trapero “va demanar la llibertat del dictador Pinochet”

El col·lectiu de Mossos sobiranistes, ‘Guilleries’, ha emès un comunicat on recorda que el fiscal del cas Trapero, Pedro Rubira, va demanar la llibertat del dictador xilè Augusto Pinochet l’any 1999. […]

Redacció
Redacció 09/02/2019
Josep Lluís Trapero, arribant a l'Audiència Nacional / ACN

El col·lectiu de Mossos sobiranistes, ‘Guilleries’, ha emès un comunicat on recorda que el fiscal del cas Trapero, Pedro Rubira, va demanar la llibertat del dictador xilè Augusto Pinochet l’any 1999. En iniciar-se les qüestions prèvies a l’Audiència Nacional del judici contra la cúpula política d’Interior del Govern legítim -en el qual la Fiscalia demana al major Josep Lluís Trapero 11 anys de presó per un “inexistent” delicte de rebel·lió- els agents republicans apunten al passat de Rubira per assenyalar que va comparar Pinochet amb la figura de l’aleshores Rei d’Espanya, Juan Carlos I.

També li retreuen les seves declaracions dubtant de la imparcialitat dels jutges catalans i critiquen el fet que la Comissaria Superior d’Organització Territorial dels Mossos d’Esquadra (CSUCOT) s’hagi “plegat a la petició del TSJC de vigilar amb mossos les 24 hores al dia totes les seus judicials de Catalunya, amb l’explícita amenaça del CGPJ que en cas de no ser atesa l’exigència togada en els seus exactes termes ho sol·licitarien a les forces policials d’ocupació”. Segons ‘Guilleries’, aquesta decisió “compromet seriosament el servei ordinari d’atenció a la seguretat ciutadana, que en una societat moderna i democràtica hauria d’esdevenir sempre prioritari”.

Relacionats