Dimarts, 18 de gener de 2022 - Edició 1272
La República

Mossos ‘Guilleries’ exigeixen a Buch acabar amb les ingerències de l’ultranacionalisme espanyol al cos

El col·lectiu de Mossos sobiranistes ‘Guilleries’ ha publicat un comunicat per exigir al conseller d’Interior, Miquel Buch, “autocrítica i solucions” als problemes del cos. “Tenim un problema quan una caporala […]

Marina Bou Cabero 28/11/2018
Agents dels Mossos i de la GC

El col·lectiu de Mossos sobiranistes ‘Guilleries’ ha publicat un comunicat per exigir al conseller d’Interior, Miquel Buch, “autocrítica i solucions” als problemes del cos. “Tenim un problema quan una caporala del CME gosa calumniar públicament el president de la Generalitat [en relació a l’agent que va titllar Carles Puigdemont de “mort de gana sense ofici ni benefici”, “desgraciat de merda” o  “capullo”] i manifesta preferir tenir càncer abans que reincorporar-se al servei. O quan identificant-se com a mossa assisteix d’estrella convidada en actes d’extrema dreta [com alguns organitzats per SCC] que pretenen la dissolució del nostre Cos”, escriuen.

En el mateix comunicat, denuncien que el cap de la Comissaria General d’Informació ha hagut de comparèixer al jutjat “amb motiu de la documentació intervinguda de manera irregular pel Cos Nacional de Policia a la deixalleria de Sant Adrià del Besòs, essent el sotscap l’intendent Justo Medrano”, procedent del mateix cos de policia espanyola o que “el vicepresident de la Unió de Mossos per la Constitució [Ángel Gómez] i ex-guàrdia civil, mentre està de baixa mèdica de llarga durada, es manifesta i es fa fotografies amb agents del CNP davant la Comissaria de Via Laietana, centre històric de tortures a detinguts”.

En aquest sentit, també retreuen al conseller Buch la manca d’acció “quan membres de la BRIMO llueixen samarretes de la UIP, unitat antiavalots del CNP, que va atonyinar ciutadans pacífics l’1-O” i “quan el cap de la CGRO, de qui depèn la BRIMO i l’Area d’Escortes, és el comissari [Francesc Xavier] Gámez, ex-guàrdia civil, que pertany a un grup intern del Cos autoanomenat ‘Los nuestros’, integrat per comandaments amb la procedència que us podeu imaginar”.

Per últim, assenyalen a les Àrees de Selecció i d’Afers Interns del Cos per assegurar que “no han sabut detectar ni sancionar persones que no mereixen dur el nostre uniforme, el qual ha de ser motiu d’honor i garantia dels valors d’una societat democràtica avançada” i lamenten que “després dels atemptats del 17-A érem la policia orgull de tota la societat i a dia d’avui el CME és qüestionat des de diferents àmbits”.