Dimarts, 4 d'octubre de 2022 - Edició 1531
La República

Mor una nena de 20 mesos per les ferides en la pedregada a la Bisbal d’Empordà

La tempesta trenca vidres dels cotxes i teulats al Baix Empordà i al Pla de l’Estany

Agències 31/08/2022

Una pedregada ha trencat vidres de cotxes i teulats de cases al Pla de l’Estany i el Baix Empordà. La tempesta ha tingut lloc aquest dimarts a mitja tarda i ha generat alguns desperfectes en cotxes i cases. En alguns casos, les pedres han trencat les teules i això ha provocat que l’aigua entrés en alguns dels habitatges. A la Bisbal d’Empordà és un dels municipis on més ha afectat la tempesta i en declaracions a Catalunya Informació, l’alcaldessa accidental ha assegurat que no recorda “cap pedregada igual”. A causa de l’impacte de la calamarsada una nena ha hagut d’anar a l’hospital Josep Trueta de Girona i aquesta matinada ha mort i diverses persones han quedat ferides i les han atès al CAP del municipi.

 

En qüestió d’entre deu i quinze minuts la Bisbal d’Empordà ha quedat tenyida de blanc per la calamarsada que ha caigut al municipi. Provenia del Pla de l’Estany on ja ha provocat destrosses com ara trencar el vidre d’alguns cotxes. Al seu pas pel Gironès, la tempesta també ha deixat pedres de dimensions considerables i quan ha arribat al Baix Empordà ha estat quan ha agafat més importància.

 

Alguns veïns asseguren que el diàmetre de les pedres arribava als 11 cm, una fita que podria ser rècord a Catalunya segons apunten alguns meteoròlegs. A causa de les tempestes, els Bombers han rebut 23 avisos al Baix Empordà, 21 a la Bisbal d’Empordà i 2 a Forallac. Els Bombers s’han trobat amb teules trencades i alguns cables caiguts. Una de les afectacions més importants és la claraboia despresa al carrer Ample.

 

L’alcaldessa accidental de la Bisbal d’Empordà, Carme Vall, ha explicat en una entrevista a Catalunya Informació que no recordava una pedregada tan important com la d’aquest dimarts al vespre. De fet, això ha provocat que una nena s’hagi traslladat a l’hospital Josep Trueta de Girona després de rebre un impacte per una pedra. A més hi ha diversos ferits lleus, que encara no s’han comptabilitzat, que s’han atès al CAP del municipi per ferides causades per la pedregada.

 

A banda de les persones ferides, molts dels cotxes que hi havia aparcats al carrer han patit les destrosses de la tempesta. Capons abonyegats i vidres trencats és la tònica dominant als carrers de la Bisbal arran de la pedregada d’aquest dimarts al vespre.