Dimarts, 28 de març de 2023 - Edició 1706
La República

Mor el periodista Pere Ríos als 60 anys

Especialitzat en política i en tribunals, Ríos és considerat un referent del periodisme

Redacció 19/02/2023
Tertúlia amb Pere Ríos a 'Els Matins'.

Pere Ríos ha mort aquest dissabte als 60 anys després d’una llarga carrera en el món del periodisme. Redactor del diari ‘El País’, feia dècades que treballava pel rotatiu des de Barcelona, on havia cobert, entre altres, el procés independentista des de la secció de política. Ríos patia un càncer que ja l’havia apartat de la vida professional durant una temporada.

El 2015 va publicar el llibre ‘Banca Catalana: caso abierto’, que recull la documentació del sumari que buscava demostrar el suposat l’enriquiment de l’expresident de la Generalitat Jordi Pujol per un presumpte desviament de fons de l’entitat durant la dècada de 1980.

Per molts era considerat un referent del periodisme i del “picar pedra”, una expressió que l’ha acompanyat tots aquests anys de feina. Alumnes, companys de professió i polítics han lamentat la seva pèrdua, tot agraint el seu rigor en la tasca periodística.

Entre ells, la consellera Justícia, Dret i Memòria, Gemma Ubasart, que ha dedicat una piulada al periodista: “Ens deixa massa aviat en Pere Ríos, periodista seriós, rigorós i estimat. El recordarem cobrint informació de tribunals. També feu interessants aportacions al periodisme polític i local. Una abraçada a família i amistats”.