Edició 1893

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 01 de octubre del 2023
Edició 1893

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 01 de octubre del 2023

Moody’s estima una recuperació “gradual” dels ingressos de la banca

|

- Publicitat -

Moody’s estima una recuperació dels ingressos de la banca durant aquest any, segons ha manifestat en un informe presentat aquest dimarts sobre els comptes dels cinc grans bancs espanyols. La firma de qualificació preveu un “rebot gradual” del sector a mesura que l’activitat empresarial s’incrementi, es rebin els pagaments dels crèdits concedits, vencin les moratòries i es materialitzin els estalvis derivats dels préstecs a llarg termini del Banc Central Europeu.

Publicitat

Segons l’agència, els cinc principals bancs espanyols han reportat unes pèrdues brutes de 7.100 milions d’euros en el segon trimestre de 2020, davant els 825 milions guanyats en el primer trimestre i els 5.600 milions d’un any abans. Els ingressos derivats dels principals negocis estatals van caure un 2% en comparació amb el primer trimestre de l’any anterior, en part a causa de la caiguda del 8% dels obtinguts per comissions pel menor volum de transaccions.

Els bancs han compensat aquest deteriorament de l’economia amb una reducció dels costos operatius, amb un descens del 10% en el primer semestre en comparació amb el mateix període de l’any anterior. La contenció de les despeses estructurals també els han ajudat a esmorteir la caiguda de la facturació.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió