Edició 1889

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 27 de setembre del 2023
Edició 1889

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 27 de setembre del 2023

Militars ultres exigeixen que es veti ‘Público’ per revelar la seva ideologia nazi

|

- Publicitat -

La Constitució i les seves garanties de “llibertat ideològica” formen l’eix central de la campanya llançada per l’associació militar Terços Vells Espanyols per defensar per totes les vies possibles el capità Antonio Meroño Jiménez, cap d’Intel·ligència de l’Ala 14, la unitat de caçabombarders amb la que Espanya participa en el desplegament de l’OTAN a l’est d’Europa. Al seu criteri, no hi ha cap xoc entre la ideologia neonazi d’aquest oficial i el caràcter d’uniformat.

Publicitat

L’associació dels Terços Vells Espanyols llancen una campanya per defensar el capità Antonio Meroño Jiménez, cap d’Intel·ligència de l’Ala 14. Eurodiputats de la subcomissió de Defensa del Parlament van emplaçar a la Comissió Europea perquè prengui mesures “sobre la presència d’alts càrrecs amb ideologia neonazi i l’extrema dreta”.

Es tracta d’un fet que va treure a la llum, El diari ‘Público’ on deixava palès que Meroño Giménez, d’ideologia nazi i admirador de Hitler, ostenta la direcció d’Intel·ligència de l’Ala 14. Es tracta de la unitat de caçabombarders amb la qual Espanya participa en el desplegament de l’OTAN en la guerra actual d’Ucraïna. Així doncs, els parlamentaris europeus van demanar explicacions el passat 18 de març del 2021, no han rebut resposta, però la mateixa associació ha perdut els papers i ha demanat que vetin el diari per “garantir la llibertat ideològica”.

L’associació feixista resumeix en un enunciat breu i concís amb ratificació de la solemnitat de la Carta Magna: “Si un militar en actiu és d’ideologia neonazi i hi ha mitjans de comunicació que s’encarreguen de revelar-ho, el problema el constitueixen els mitjans, no el uniformat amb connexions hitlerianes”. Aquestes afirmacions estan en una carta en la qual també ha tingut accés el ‘Público’. Aquesta anava destinada als grups polítics amb representació al Congrés per Terços Vells Espanyols, una associació que s’ha mostrat indignada per les informacions donades a conèixer pel periodista Carlos Enrique Bayo a Público sobre les vinculacions neonazis de Meroño.

Tal com afirma ‘Público’, el col·lectiu de militars a la seva missiva; “des de fa una mica més d’un any, diversos mitjans de comunicació liderats pel diari Público, llancen campanyes d’assetjament contra un capità de l’Exèrcit de l’Aire. De manera reiterada l’han acusat a la premsa digital i a la televisió de pertinença a una organització nazi”.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió