Edició 1770

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 01 de juny del 2023
Edició 1770

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 01 de juny del 2023

Més repressió: la Junta Electoral de Zona de Sabadell obliga la UAB a retirar un mural independentista de la plaça Cívica

La universitat ha d'acatar la decisió i retirar el mural en un termini de 72 hores com a màxim

|

- Publicitat -

La Junta Electoral de Zona (JEZ) de Sabadell ha donat un termini de 72 hores a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) perquè retiri un mural col·lectiu en el qual hi ha consignes independentistes. El mural en qüestió és el que es troba a la plaça Cívica del campus universitari, que des de fa anys impulsen col·lectius com el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC) o La Forja, i en què es poden llegir les paraules “independència”, “socialisme” i “feminisme”, que es va repintar fa unes setmanes i que ha estat vandalitzat.

Publicitat

Tanmateix, la pintada molestava el col·lectiu espanyolista Impulso Ciudadano, que va presentar una denúncia a la JEZ de Sabadell contra el mural el passat 23 d’abril, coincidint amb la Diada de Sant Jordi. En l’escrit, el col·lectiu acusava la UAB de no “respectar la neutralitat ideològica” i d’infringir l’article 50.2 de la Llei Orgànica del Règim Electoral General (LOREG).

La JEZ va admetre a tràmit la denúncia el 29 d’abril, i la UAB, que tenia un termini de 24 hores per a presentar al·legacions, no va fer-ho. Ara, la universitat ha d’acatar la decisió i retirar la pintada en un termini de 72 hores com a màxim. Així i tot, aquesta no és la primera vegada que el mural és objecte de les denúncies de col·lectius espanyolistes. A l’octubre de l’any 2019 la UAB ja va haver de sortir al pas després que l’entitat ‘S’ha Acabat’ denunciés a la JEZ la presència del mural, en aquella ocasió per les eleccions generals del 10 de novembre.

Et pot interessar  La mobilitat al Vallès més enllà del Quart Cinturó: des del perllongament d'FGC a la revisió de les zones tarifàries
Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió