Edició 1770

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 31 de maig del 2023
Edició 1770

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 31 de maig del 2023

Més per Mallorca vol augmentar el nombre d’inspectors turístics

|

- Publicitat -

MÉS per Mallorca va anunciar ahir la seva intenció d’augmentar fins a cinquanta els inspectors turístics amb l’objectiu de lluitar contra l’oferta il·legal. En aquest sentit, el coordinador i candidat ecosobiranista a la presidència del Govern, Lluís Apesteguia,va apuntar que “l’oferta il·legal contribueix a la saturació i a la competència deslleial amb la majoria de famílies i petits empresaris que fan les coses bé al sector turístic”.

Publicitat

Des de MÉS per Mallorca recorden que el Consell disposava de quinze inspectors fins al 2022 i, aquest 2023, s’ha augmentat fins a vint, una xifra que els ecosobiranistes volen augmentar fins a cinquanta amb la convicció que cada euro invertit en inspecció es recupera amb escreix en sancions, per una banda, i en benestar de la resta, per l’altra. Segons Apesteguia, “proposam disposar d’un cos d’almanco cinquanta inspectors a Mallorca i una estratègia d’actuació clara”, que també va explicar que cal incidir en la inspecció contra l’oferta il·legal de places i en la reducció de l’edat dels turistes que compten com a plaça turística fins als dotze anys.

Segons va apuntar Apesteguia, “fa més d’una dècada, amb deu milions de turistes, érem la primera comunitat autònoma en renda per càpita i ara, amb quasi el doble, som la novena i baixant”.

En segon lloc, els mallorquinistes d’esquerres volen implementar una reducció de l’edat en que es computen els turistes com a plaça turística dels setze fins als dotze anys. “L’objectiu és l’augment de turistes que comptin com a plaça turística per tal de reduir el número total de places”, va explosar Apesteguia. En aquest sentit, MÉS per Mallorca vol ajustar el número real de places ocupades i així disminuir la massificació.

Et pot interessar  El Pi se suma a la proposta de Més per Mallorca de crear una policia pròpia de les Balears

MÉS per Mallorca considera clau avançar cap a un model econòmic diversificat. Segons Apesteguia, “La pandèmia va demostrar que el turisme és una activitat econòmica fràgil que necessita unes condicions determinades per funcionar, i no podem mantenir un model econòmic que faci dependre el benestar de la gent de les Illes Balears de circumstàncies que no controlam en absolut”.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió