Dissabte, 1 d'abril de 2023 - Edició 1710
La República

MÉS exigeix investigar la “mala praxi jurídica” que ha beneficiat l’emèrit

❗ El diputat ecosobiranista recorda que està en joc la credibilitat de les institucions i, per tant, Juan Carlos I no només ha de ser investigat a Suïssa o al Regne Unit

Redacció 07/01/2022
Imatge d'arxiu del rei emèrit espanyol Juan Carlos I.

El portaveu adjunt de MÉS, Josep Ferrà, ha registrat una iniciativa per reclamar al Tribunal Supremo i la Cort Britànica de Justícia que investiguin la “mala praxi jurídica” que ha beneficiat Juan Carlos I.

Coincidint amb la festa monàrquica de la Pasqua militar i aprofitant el rum-rum del possible retorn de l’emèrit, MÉS per Mallorca ha registrat una iniciativa parlamentària on reclama un pronunciament de la cambra per constatar “la doble moral i la falta d’ètica de les estratègies jurídiques dissenyades en benefici de Juan Carlos I i de les persones a qui a beneficiat”.

La proposta impulsada pel portaveu adjunt al Parlament, Josep Ferrà, pretén que el Parlament de les Illes Balears exigeixi a l’executiu espanyol una posició més contundent i un tracte “com a qualsevol altre ciutadà” cap al monarca, ja que “els fets pels quals se’l vol jutjar no guarden cap relació amb les funcions que la Constitució atribueix a la monarquia”.

MÉS per Mallorca també vol instar el Congreso i el Senado a nomenar una Comissió d’investigació per esclarir les actuacions presumptament il·lícites del rei emèrit. Segons explica el diputat ecosobiranista, “com que està en joc la credibilitat de les institucions, el desitjable seria que el rei fos investigat i jutjat en el Regne d’Espanya, i no sols a Suïssa o el Regne Unit pels seus actes”.