Edició 1890

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de setembre del 2023
Edició 1890

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de setembre del 2023

Més de 4.000 persones es manifesten a Sabadell en contra de les nou detencions de membres dels CDR

|

- Publicitat -

Més de 4.000 persones segons la Policia Local s’han manifestat des de les set de la tarda a la plaça Sant Roc de Sabadell en contra de les nou detencions de membres dels CDR que la Guàrdia Civil ha practicat aquest dilluns. Durant la concentració s’han sentit càntics com ara ‘Vosaltres feixistes sou els terroristes’, ‘1 d’octubre ni oblit ni perdó’ o ‘Fora les forces d’ocupació’. Els participants han llegit un manifest condemnant les actuacions policials i judicials i han celebrat que dues de les persones arrestades hagin quedat en llibertat.

Publicitat

La plaça Sant Roc de Sabadell ha quedat petita per acollir la protesta que els veïns de Sabadell han dut a terme per rebutjar les detencions de nou membres dels CDR, quatre dels quals a la ciutat, per part de la Guàrdia Civil. Els manifestants s’hi ha concentrat amb pancartes en contra de la repressió, estelades i nombrosos cartells on es podia llegir el missatge “Li diuen democràcia i no ho és”.

Concentració de persones a la plaça Robert de Sabadell contra la detenció de nou membres dels CDR el 23 de setembre del 2019. Pla general. (Horitzontal)

La concentració ha comptat amb la presència de diversos representants polítics i d’entitats que han aprofitat el moment per sumar-se a aquesta condemna. Entre aquests es trobaven el president d’Òmnium Cultural, Pep Cruanyes, que ha assegurat que els fets d’aquests dilluns “són un nou pas en l’escalada de repressió política de l’Estat”. En aquesta línia ha indicat que “si avui hi ha algú que fa terrorisme és l’Estat” perquè assegura que “està vulnerant tots els drets en una persecució de l’independentisme”.

Un home toca la guitarra en el marc d’una concentració de rebuig a la detenció de nou membres dels CDR a la plaça Robert de Sabadell el 23 de setembre del 2019. Pla general. (Horitzontal)

També han estat presents el portaveu del grup parlamentari de JxCat, Eduard Pujol, la diputada de la CUP, Maria Sirvent, o la de JxCat, Laura Borràs que ha considerat que “sembla que es vulgui vincular l’independentisme amb el terrorisme”.

 

Borràs ha explicat que JxCat ha presentat una iniciativa parlamentària per demanar la compareixença del ministre d’Interior, i exigiran a la Comissió Permanent del Congrés dels Diputats explicacions “per saber què està passant i amb quin fonament s’està intentant criminalitzar l’independentisme”.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió